Låt oss prata lite om lantbruk

Tjenare, tjenare! En fin dag som denna tänkte jag passa på att skriva ett inlägg, jag hoppas att ni kommer uppskatta det. Tanken är att det kommer handla om lantbruk i Värnamo. Låter det intressant för dig är det bara att fortsätta läsa.

När man pratar om jordbruk och lantbruk handlar det om människans nyttjande av mark, genom bearbetning av åkrar och betesmark. Nyttjandet har syftet att producera livsmedel, djurfoder och råvaror för ändamål i energi och industri. Ofta kombineras växtodling och boskapsskötsel med skogsbruk, men det är inte alltid fallet.

Ett lantbruk i Värnamo, eller snarare en liten bit utanför, är Fridhälls Gård. Den här gården arbetar framför allt med uppfödning av djur, kor för att vara mer precis. Deras verksamhet kretsar runt detta, de föder upp djuren och ger dem ett harmoniskt liv. Enligt min mening är den här gården riktigt bra, jag får en riktigt bra känsla av dem. Hade jag varit en ko hade jag helt klart velat bo hos dem. Det här är uppfattningen jag får av dem genom att läsa närmare om dem på deras hemsida. Skulle ni efter att ha läst det här inlägget vilja veta mer om Fridhälls Gård lägger jag en länk i början av inlägget, klickar ni er vidare på den kommer ni direkt till deras hemsida där ni kan läsa mer om dem, deras gård och deras arbete. Letar ni efter ett lantbruk i Värnamo med omnejd tycker jag helt klart att ni ska kolla närmare kring dem.

När vi ändå pratar om lantbruk tänker jag att även ni kan dela med er av era tankar, funderingar och tips. Skulle ni vilja lämna er åsikt kring det, någon specifik tanke kring ämnet eller ett tips kring ett lantbruk. Då är det bara att lämna en kommentar här under inlägget.