Samtalsterapi mitt i en pandemi

God morgon bloggen! Efter ett tags uppehåll tänkte jag ta mig tiden att skriva ett inlägg här igen. Min tanke är att prata närmare om samtalsterapi online, det är något jag tycker är en bra typ av tjänst som fler borde veta om.

Samtalsterapi är något som jag idag tycker verkar har utvecklats alltmer i jämförelse med tidigare. Med det menar jag att det känns som att fler människor har fått upp ögonen för det och därmed nyttjar den typen av tjänst, vilket jag tycker är bra. Jag avskyr tanken på att psykisk ohälsa än idag till viss del är tabubelagt, det är något man helst inte pratar om. Även om fler har börjat öppna upp sig kring detta ämne och hur man mår och känner sig.

Sedan kan det vara värt att nämna att samtalsterapi inte bara är till för dem som mår dåligt och på något sätt har psykisk ohälsa. Alla kan vända sig till samtalsterapi ifall man känner att man bara vill prata ut med någon. Personligen tycker jag att det är skönt att få möjligheten att prata ut med någon som inte står mig nära. När man pratar med någon i sin närhet blir det lätt att man får en barriär, man pratar kanske inte de allra djupaste sakerna man tycker och tänker. Pratar man däremot med någon utomstående kan det vara lättare att ta sig förbi den barriären och därmed också prata om de djupare sakerna.

Samtalsterapi online är en perfekt tjänst nu i den pandemin vi lever i. Det ger möjligheten till att ta del av samtalsterapi utan att träffa någon under ett fysiskt möte. På så sätt minskar man smittspridningen, genom att man inte träffar någon man vanligtvis inte umgås med, samtidigt som man kan få prata ut med någon. Jag tycker att allt fler borde kolla in samtalsterapi online och ta den av den tjänsten.